2023 Yüzme Yılınız Olsun!

Bu yıl yüzme yılınız olsun! Bu kararı alırken;


Neden diğer insanlar gibi yeni yıla fit girme hayali ile spor salonlarına koşmak yerine farklı bir tercih yapıp  yüzme havuzuna gitmeyesiniz? Yüzme hem vücudumuz hem de zihnimiz için mükemmel bir gelişim aracıdır. Egzersiz yapmanın eğlenceli bir yoludur. Yüzme kas gruplarının çoğunu kullanır, bu nedenle iyi planlanmış bir yüzme antrenmanı, spor salonu antrenmanından daha faydalı olabilir veya aynı etkiyi yaratabilir. 


Yüzmenin Faydaları;


Yüzmek sağlığımızı iyileştirmenin harika bir yoludur. Düzenli yüzmenin kalp rahatsızlıkları, ritim bozuklukları, Tip 2 diyabet ve inme gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı ispatlanmıştır. Sakatlanma riski en düşük sporlardan biri olduğu için genç ve yaşlı herkes için uygundur. Suyun doğal kaldırma kuvveti ağırlığınızı eşit olarak dağıtır ve  kara / salon sporlarındaki gibi eklemlerinizde baskı görmezsiniz. Kilo vermenize, kaslarınızı güçlendirmenize, duruş bozukluklarınızı (skolyoz, kifoz ve lordoz gibi yaygın görülen) düzeltmeye yardımcı olur.

Yüzmede 4 stil bulunmaktadır. Serbest, Kurbağalama, Sırtüstü ve Kelebek olarak adlandırılırlar. Her stilde bir kaç kas grubu yoğun olarak kullanılmaktadır bu da spor salonuna gitmeyi tercih eden biri gibi izole bir kas grubunu çalıştırmanın aksine, yüzerken tüm kas gruplarınızı çalıştırma olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Yüzmenin akıl ve ruh sağlığına da faydaları vardır. Stres ve kaygı seviyelerini azalttığı, depresyonu engellediği hatta uyku düzenini geliştirdiği gözlemlenmiştir. İster bir antrenman arkadaşı ile birlikte havuza gidin isterseniz havuzdan bir arkadaş edinin yüzme size sosyallik kazandıracaktır. Arkadaşlar birbirini destekler ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya teşvik eder.


Başlamanın yanı sıra istikrarlı olmak için motivasyon;


Nereden başlayacağını bilmiyorsanız belki de yüzme etkinliklerine, yüzme kurslarına veya havuzlara bir danışmalısınız. Bireysel çalışmaktansa bir yüzme kursuna katılmak düzenli ve planlanmış antrenman seanslarına dahil olmak devam etmek konusundaki motivasyonunuzu arttırabilir. Bu konuda 12 ay  boyunca Alanya ilçesinde yüzme kursu hizmetimiz bulunmaktadır. Yetişkinler ve çocuklar için planlanmış, haftalara ve günlere bölünmüş programlara dahil olabilirsiniz. Böylelikle güvenlik endişeniz de olmaz bir profesyonel antrenör eşliğinde hem eğitim alabilirsiniz hem de cankurtaran kontrolünde güvenli egzersiz yapmış olursunuz.

Unutmayın ilk büyük adım BAŞLAMAK!.. 2023 Yüzme ve spor yılınız olması dileğiyle.